Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Ny Snusburk för portionssnus och lössnus

2016-06-15 0 Comment(s) Portionssnus,Lössnus Express,

Swedsnus nya snusburk är här!

​Nu har den äntligen kommit! Det har blivit dags att introducera vår nya, egendesignade snusburk som kommer att ersätta vår tidigare snushink för både portionssnus och lössnus. Förutom att vara stilfullt elegant i formen och sparsmakat minimalistisk till utseendet, så har den dessutom medfört ett flertal förändringar som vi på Swedsnus ser som fördelar, både för våra snuskunder och oss själva i egenskap av snusproducenter.

 

Billigare portionssnus!

Numera har den medföljande tomdosan fått en alldeles egen plats, på eller snarare i snusburkens lock, och ligger därför inte längre i själva snushinken. Den medföljande snusdosan till snushinken för portionssnus som tidigare innehöll 20 ofuktade portionspåsar, är den numera tom - precis som den medföljande dosan för vår lössnussats. Det betyder dock inte att man får mindre snus när man köper snus online hos oss. Tvärtom, så har vi ökat innehållet nettovikten i vår portionssnusburk från 600 gram till 675 gram! Fortfarande 1000 st. portionssnus motsvarande 50 dosor med 20 snuspåsar i varje dosa, men till ett bättre pris – 14,70 kr per snusdosa!

 

Ny vikt på Express lössnussats!

Den allra största förändringen till följd av vårt byte av snusproduktförpackning är att vi även har varit tvugna att justera ner vikten på innehållet i våra storpack för lössnus. Detta kommer sig av en rad olika anledningar, från snusskatter till de lagändringar som började att gälla 20 maj i år, till följd av regeringens genomförande av det nya tobaksdirektivet, då Folkhälsomyndigheten tog över ansvaret som ny tillsynsmyndighet för tobaksvaror, från Livsmedelsverket som tidgare hade det ansvaret. Det har bland annat inneburit att vi istället för att höja priset på vårt lössnus istället har valt att sänka nettovikten på snuset något, från 800 gram per snusburk till samma vikt som på burken för portionssnuset, 675 gram. Det ger 1500 gram färdigt färskt lössnus, motsvarande 36 dosor med en nettovikt snus på 38 gram, för 20,45 kr per dosa.

 

Sänkt pris på snus i storpack!

För att kompensera dessa förändringar har vi på Swedsnus sänkt priset på våra storpack! Både burken för Express lössnus snussats och burken med 1000 påsar portionssnus kostar numera 736 kr, jämfört med det tidigare priset på 799 kr. Samtidigt har vi valt att separera kostnaden för frakten, som numera kommer att tillkomma. Den stora fördelen med det är att frakten kommer att räknas per försändelse istället för att som tidigare vara inräknat i själva priset per snushink, som det har varit ända sedan Swedsnus startades. Genom att införa dessa nya förändringar blir det även enklare för oss på Swedsnus, både rent produktionstekninskt och i förhållande till den ständigt höjda snusskatten också redovisningsmässigt, eftersom både vårt storpack med portionssnus och vår sats med lössnus på så sätt numera håller exakt samma vikt och exakt samma pris. På så sätt behöver man som kund inte längre heller känna att priset i förhållande till innehållet av snuset i burkarna är orättvist fördelat. Samtidigt blir det faktiskt billigare för alla de kunder som väljer att handla fler än en burk portionssnus åt gången, då vi bjuder på frakten på alla köp över 999 kr. Alltså, samma pris för precis samma mängd av vårt fantastiska snus, oavsett om det är ett storpack med lössnus eller portionssnus.