Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Snus och Miljö

Swedsnus miljöperspektiv.


Swedsnus har alltid haft miljön och plastförbrukningen i åtanke vid utformningen av såväl sina produkter som sina förpackningar. Vi är därför stolta över att ha lanserat världens första 100% biologiskt nedbrytbara snusdosa – Tillverkad av fossilfritt biomaterial och helt fri från mikroplast! Med detta innovativa och viktiga steg för att främja hållbarhet inom snusbranschen befäster Swedsnus sin särställning som det mest miljösmarta alternativet på snusmarknaden.


Världens Första Snusdosa i 100% Nedbrytbar Bioplast


Alltsedan starten har vi på Swedsnus tagit ansvar och kontinuerligt utvecklat vårt miljöperspektiv med målet att minska vår miljöpåverkan.


Genom att byta till en miljösmartare förpackning för våra storpack har vi bland annat minskat vår totala plastanvändning med omkring 80%. Samtidigt som våra miljösmarta förpackningar är ett praktiskt sätt för oss som snustillverkare att begränsa vår plastförbrukning hjälper det också till att hålla snuspriserna nere för våra kunder. Det har med andra ord gynnat både oss som tillverkare och våra kunder, dessutom har det varit till fördel för en renare och bättre miljö.


Vi har alltid tyckt att engångsdosor är ett onödigt slöseri, eftersom en tom snusdosa inte på något sätt är förbrukad. Vår inställning är att det är mycket bättre att återanvända sin snusdosa genom att bara fylla på den med nytt snus. Vad kan då vara bättre än att återanvända en snusdosa med motsvarande plastkvalitet, fast som är tillverkad av 100% biomaterial?


Med miljösmarta storpack har Swedsnus länge varit branschledande i att skapa utmärkta förutsättningar för ett mer hållbart alternativ för Sveriges alla snusare. Det är något vi tänker fortsätta med. Men med initiativet till att utveckla världens första nedbrytbara snusdosa har Swedsnus tagit ett ännu viktigare första steg – Ett steg som markerar möjligheten för hela snusbranschen att bli mer hållbar genom att ersätta sina nuvarande fossila plastdosor mot dosor av bio-material. Därigenom skulle hela snusbranschens negativa inverkan på miljön kraftigt kunna minskas. Möjligheten att göra skillnad är tillgänglig för alla. Vi hoppas att andra snustillverkare är villiga att följa i våra steg.