Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet av cookies. Läs mer här.

Rekommendationer för Swedsnus Portionssnus

Swedsnus Portionssnus - Lika mycket snus, men mindre vatten!

Swedsnus portionssnus White Semi-Dry innehåller ca. 30 % vätska, bestående av vatten och naturliga aromer. Snuset är redo att snusas direkt som det kommer, men kan enkelt också fuktas med rent vatten för en våtare portion. Både en vanlig "Normalfuktad" portionspåse och portioner av typen ”White” som i handeln säljs färdigförpackade i dosa innehåller ca. 50% vätska. Om man tar bort vätskan väger en sådan "vanlig" portion ca. 0,5 gram netto - vilket är ungefär lika mycket som nettovikten på Swedsnus snusportioner. Till skillnad mot "vanligt" portionssnus så innehåller Swedsnus Portionssnus alltså betydligt mindre vätska. En av anledningarna till det är att vätska beskattas i samband med snus med ca. 537 kr/kilo inkl. moms, eftersom tobaksskatten avgörs av snusets vikt.

 

Portionssnus precis som du själv vill ha den!

Swedsnus portionssnus är alltså något torrare än vanliga ”White”-portioner, så vi kallar det därför för ”White Semi-Dry”. Mindre vatten medför förutom lägre skatt dessutom att portionerna får längre hållbarhet och att den lägre vikten också bidrar till ännu lägre fraktkostnader vilket ytterligare håller nere priset. En annan viktig anledning är för att kunna tillgodose så många av våra kunder som möjligt. Många gillar helt enkelt vårt något torrare snus som det är, samtidigt som andra lika enkelt väljer att blöta det lite mer. Rent vatten finns ju i kranen i nästan alla svenska hem, så varför betala extra för fuktigare snus? Det enklaste är att slå på lite rent vatten direkt i dosan eller att fukta en större mängd av portionssnuset samtidigt. Antingen i en begränsad mängd, i till exempel en zip-lockpåse eller fryspåse, alternativt bereda hela burken på en och samma gång. När det gäller vattenmängd är det sedan bara att prova sig fram tills dess att man får sin portionssnus precis som man vill ha den!

 

Rekommendationer för Extra Fuktning av Portionssnus


  • Vår rekommendation för en ”Normalfuktad” portionssnus är omkring 30 – 40 ml vatten till 100 gram portioner. Du kan alltid tillsätta mera vatten om du skulle uppleva snuset för torrt för din egen smak.

  • Snuset vinner på att mogna ett litet tag efter att man har fuktat det. Vi rekommenderar därför förvaring i kylskåp, så att portionerna får dra till sig. På så sätt fördelas vätskan jämnare mellan portionerna, samtidigt som smakerna bättre famträder.

  • Packa inte ihop portionerna alltför tätt tillsammans i förvaringen. Genom att tillåta lite extra utrymme i förvaringen, tillräckligt för att kunna skaka runt dem någon gång ibland, så fördelas vätskan jämnare och portionerna får utrymme att svälla lite i storlek.

  • Kom ihåg att du inte behöver bereda hela burkens innehåll på samma gång om du inte vill. Om du väljer att dela upp innehållet rekommenderar vi att man förvarar de fuktade portionerna i en lufttät behållare, såsom en plastpåse eller zip-lockpåse för livsmedelsbruk, eller en plastburk med tätslutande lock.

  • När man berett en större kvantitet portionssnus rekommenderas kylförvaring för att öka hållbarheten. Fuktade portioner har en hållbarhet på åtminstone 6 månader, men som alltid kan man tillsätta vatten om de skulle upplevas för torra.

VÄNLIGEN OBSERVERA: Snuset i Swedsnus portioner är handgjord och våra tobaksvaror är levande produkter. Med våra portioner kan du själv avgöra hur pass fuktig du vill ha dem. Du kontrollerar det enkelt själv genom att tillsätta mer eller mindre vätska än den av oss rekommenderade mängden för en så kallad "normalfuktad" portion. Det går alltid att tillsätta rent vatten till snus om ni skulle uppleva det vara för torrt för er egen smak!

 

Övrig information

Produkten är pastöriserad och har låga halter av TSNA (tobaksspecifika nitrosaminer). I produktionen av vårt snus används traditionella svenska metoder. Den höga nivån på kvalitetssäkringen garanterar att vårt snus alltid har minsta möjliga halt av allt som kan försämra upplevelsen av den. Alla snusets ingredienser, samt dess förpackningarna är godkända som och för livsmedel. Vi rekommenderar att våra ofuktade snusprodukter alltid förvaras i tillsluten förpackning och inte i över rumstemperatur. Kylförvaring är ej nödvändig.

Det lönar sig att handla Swedsnus Portionssnus - Något mindre vatten, betydligt billigare pris!