Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Instruktioner för Beredning av Rebell Express Lössnus​

Instruktioner för Beredning av Rebell Express Lössnus.

Rebell är Swedsnus nya varumärke som till ett lägre pris kompletterar vårt Premiumsortiment. Med Rebell kan vi nu erbjuda ett billigare lössnusalternativ med samma höga smak- och kvalitetsstandard som Swedsnus alltid håller. Är du inte en storsnusare så är Rebell ett smart alternativ där du kan köpa hem en mindre mängd snus till en lägre kostnad.

Swedsnus Express Lössnus är en unik produkt som gör det enklare än någonsin tidigare att göra sitt eget lössnus! Swedsnus Express bereder du enkelt på 5 minuter och du slipper att själv baka snuset i ugnen, med allt slabbande och alla obehagliga lukter som följd. Vi råder er även att för enkelhets skull bereda hela burken samtidigt. Kom ihåg: För att göra det färdiga snuset ändå mer kramvänligt kan man konsistensblanda det med köksassistent eller knåda det med Swedsnus Konsistenspåse tills man når önskad krambarhet. Det går alltid att tillsätta vatten till färdigt snus om man upplever det för torrt för sin egen smak!


Beredning av Swedsnus Rebell Express Lössnus

Gör så här:

  1. Häll över snustobaken ifrån Expressburken till ett större kärl för att enklare kunna bereda lössnussatsen.

  2. Blanda den medföljande flaskan innehållande naturliga tillsatser och aromer med omkring 5 dl vatten. Många av våra Expressanvändare föredrar att använda lite mer än den rekommenderade mängden vatten för ett lite våtare lössnus. Det är bara att prova sig fram tills dess att ni hittar en formel som passar helt efter egen smak och ni får er färska lössnus precis som man vill ha den! Man kan alltid tillsätta mer vatten i efterhand om man vill ha sin snus ännu fuktigare.

  3. Tillsätt den med vatten blandade vätskan direkt ner i kärlet med tobak och rör om väl tills dess att vätskan fördelats jämt i snusen, gärna med en elvisp.

  4. För tillbaka det färdigblandade snuset till Expressburken.

  5. Packa sedan lätt ihop snusmassan med hjälp av ett rent köksverktyg, som en spatel eller sked. Använd gummihandskar om du hellre vill använda händerna. Lägg därefter på locket och tillslut det ordentligt.

  6. Kylförvara därefter hinken med lössnus i omkring 4 dygn.

  7. Rör om i hinken efter tiden för kylförvaring, för att undvika eventuella "fickor" med fukt och för att förbättra krambarheten. Skulle du vilja ha ditt snus ännu fastare, konsistensblanda det med köksassistent eller knåda det med hjälp av Swedsnus konsistenspåse tills dess att du får den krambarhet du önskar. Beroende på omständigheter som använd vattenmängd och vattnets hårdhet kan tiden för detta variera.

  8. Fyll därefter på den medföljande dosan med ditt utmärkta färska lössnus när helst du vill!

 

VÄNLIGEN OBSERVERA: Swedsnus Express Lössnus är handgjord och vår tobaksvara är en levande produkt. Ibland kan det därför vara otillräckligt med 5 - 6 dl vatten. Om man upplever att så skulle vara fallet tillsätter man helt enkelt mer vatten i efterhand. Vispa därefter ordentligt, packa ihop snusmassan, lägg på locket och låt stå i kylförvaring i ytterligare något dygn. Det går alltid att tillsätta rent vatten till snus om ni skulle uppleva det vara för torrt för er egen smak! För att göra det färdiga snuset ändå mer kramvänligt kan man knåda det tills man når önskad krambarhet.


Övrig Information

Produkten är pastöriserad och har låga halter av TSNA (tobaksspecifika nitrosaminer). I produktionen av vårt snus används traditionella svenska metoder. Den höga nivån på kvalitetssäkringen garanterar att vårt snus alltid har minsta möjliga halt av allt som kan försämra upplevelsen av den. Alla snusets ingredienser, samt dess förpackningarna är godkända som och för livsmedel. Vi rekommenderar att våra ofuktade snusprodukter alltid förvaras i tillsluten förpackning och inte över rumstemperatur. Kylförvaring är ej nödvändig före beredning.

 

Vatten är i princip gratis – Varför betala extra för ditt lössnus?

Swedsnus Rebell Express Lössnus innehåller ingen vätska. Den allra viktigaste anledningen till det är att vatten beskattas i samband med snus med ca. 537 kr/kilo inkl. moms! Vätskan tillsätter du istället själv till Swedsnus Express, genom att blanda vanligt vatten med den medföljande tillsatsflaskan, som består av naturliga aromer och fuktighetsbevarande ämnen. Därefter vispas blandningen med tobaken. Rent vatten finns ju i kranen i nästan alla svenska hem och det är just vatten som står för den största delen av priset för varje färdigförpackad dosa lössnus som säljs i handeln. Det torkade tobaken i snussatsen medför också att hållbarhet blir lång samtidigt som den lägre vikten bidrar till lägre fraktkostnader, vilket håller nere priset ytterligare.


Det lönar sig att handla Swedsnus Lössnus Express - Betydligt billigare lössnus med eget vatten