Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Instruktioner för Beredning av Rebell Express Lössnus​

Instruktioner för Beredning av Swedsnus Express Lössnus.

Swedsnus Express Lössnus är en unik produkt som bereds på bara 5 minuter - Det räcker med att tillsätta vatten.

 Swedsnus Express Lössnus - Tillsätt bara vatten enlig instruktion


Beredning av Swedsnus Express Lössnus.


Var noga med att alltid hålla god hygien och använda rena redskap när du bereder och handskas med din Swedsnus Lössnus Sats.

 1. Vid behov, häll över snuspulvret ifrån burken/påsen till ett större kärl för att enklare kunna bereda snussatsen.

 2. Förbered rekommenderad mängd vatten:

  Express 10 dosor : Blanda med 1,8 - 2 dl vatten.

  Express 20 dosor : Blanda med 3,5 - 4 dl vatten.

  Express 40 dosor : Blanda med 7 - 8 dl vatten.


  (OBS! Om du tillsätter egna aromer, tänk på att blanda ihop dessa väl med vattnet.)

 3. Tillsätt vattnet från steg 2 direkt ner i kärlet med snuspulver och rör om väl tills dess att det fördelats jämt i snusen. Vi rekommenderar att man använder en elvisp eller köksassistent för att vattnet ska blandas ordentligt med snuset.

 4. Häll det färdigblandade snuset ifrån kärlet till en ren burk eller behållare med tättslutande lock. Sätt på locket och se till att det sitter tätt. 

 5. Kylförvara därefter burken med lössnus i omkring 4 dygn. Allt fuktat snus blir bättre i smaken ju längre det får mogna i kylförvaring.
  Ett tips är att förbereda en ny snussats för mognad i kylen varje gång man öppnar en som är färdig. 

 6. OBS! För ökad krambarhet rekommenderar vi att man före användning knådar det färdiga snuset till önskat resultat. En köksassistent fungerar utmärkt för detta. Använd annars gärna Swedsnus Konsistenspåse. 


Kom ihåg, det går alltid att tillsätta vatten till en färdig snussats om man upplever snuset för torrt för sin egen smak! Upprepa i så fall steg 3-4 och kylförvara något dygn.


Övrig Information

Produkten är pastöriserad och har låga halter av TSNA (tobaksspecifika nitrosaminer). I produktionen av vårt snus används traditionella svenska metoder. Den höga nivån på kvalitetssäkringen garanterar att vårt snus alltid har minsta möjliga halt av allt som kan försämra upplevelsen av den. Alla snusets ingredienser, samt dess förpackningarna är godkända som och för livsmedel. Vi rekommenderar att våra ofuktade snusprodukter alltid förvaras i tillsluten förpackning och inte över rumstemperatur. Kylförvaring är ej nödvändig före beredning.