Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Snusmagasinet

Topplistan 2022 - Lössnus Express

Posted by John 2023-01-22 0 Comment(s) Lössnus Express,Swedsnus,Nyheter,Information,

 

Topplistan 2022 - Swedsnus Lössnus Express

 

 

/ Snusmagasinets presentation av 2022-års topplistor fortsätter och det är dags att avslöja det gångna årets kundfavoriter för Swedsnus Lössnus Express!

 

Swedsnus fabrik har under det gångna året verkligen gått på högvarv för att möta den ständigt ökade efterfrågan på vårt svenska Lössnus och Portionssnus. Att fler och fler av Sveriges snusare inser fördelarna med att köpa snus i storpack från Swedsnus är en stolt bekräftelse på vår uttalade målsättning som företag – Att erbjuda Sveriges snusare marknadens mest prisvärda kvalitetssnus.

 

Tillsammans med Swedsnus smakansvarige Anders Johansson, som ger oss sina personliga kommentarer och delar med sig av lite ”inside information”, kollar vi närmare på det gångna året inom kategorin Express Lössnus. Samtidigt passar vi självklart på att blicka framåt för att se vad som väntar runt hörnet.

 

Swedsnus Lössnus Express Topplista 2022 - Billigt snus på nätet

 

 

Vi börjar väl som vanligt, Anders. Vad kan du säga om året som gått för Swedsnus Lössnus?
- Det ökande intresset för Swedsnus Lössnus Express har definitivt inte avtagit under året som gått. Tvärtom. Vi har sett en fortsatt kraftig ökning bland våra lössnusande kunder, vilket är jätteroligt.

 

Har du någon förklaring till den ökningen?
- De flesta lössnusare har ju varit vana att köpa sitt lössnus i engångsdosor och det är i regel dom som alltid drar det kortaste strået så fort snuspriserna går upp. Samtidigt som priserna på lössnus i dosa verkligen har skjutit i höjden under de senaste åren, så har de flesta lössnusare inte trott sig ha något annat val. Det kanske är på väg att förändras nu, eftersom allt fler lössnusare blir medvetna om att det finns ett billigare och smartare alternativ på marknaden.

 

Vilka är det då som upptäcker Swedsnus Lössnus Express?
- Jag är säker på att en stor anledning till att allt fler lössnusare upptäcker oss är tack vare alla våra fantastiska kunder som berättar om oss för sina snusbekanta. Men, för att utveckla det jag sa innan, de flesta av landets lössnusare känner fortfarande inte till något alternativ till att köpa engångsdosor. Så länge priset för en dosa lössnus var överkomligt fanns det kanske inte heller någon anledning för många av dem att ens leta efter ett billigare alternativ. Det börjar förändras nu, av flera olika anledningar. En hel del av dessa lössnusare har säkert hört talas om ”lössnussatser”, men förknippat det med att göra sitt eget lössnus från grunden, alltså den gamla förutfattade meningen som fortfarande lever kvar hos många, att det är omständligt, tar lång tid, är smutsigt, slabbigt och stinkande. Men så är det ju inte alls med den nya generationens lössnussatser som Swedsnus Lössnus Express. Det är enkelt, snabbt, smidigt och framför allt billigt snus av högsta kvalitet.

 

Så, fler lössnusare byter sitt färdiga snus i engångsdosa mot smarta storpack?
- Ja, i stor utsträckning är det nog just dessa kunder som nu börjar inse att våra produkter är ett riktigt bra och väldigt enkelt alternativ till dyrt lössnus på dosa. Sedan har vi ytterligare en kundgrupp som hittat, eller kanske hittat tillbaka, till oss. Snusentusiaster som tidigare gjorde sitt eget hantverkssnus ifrån grunden, bara för att de ville göra det. Dessa kunder åkte ju på en ordentlig skatte-smocka förr-förra året, när skatten på råtobak chockhöjdes från noll till samma nivå som för cigaretter. Hos många av dem har lagren av råtobak nu börjat att ta slut, så Lössnus Express erbjuder ett bra och mångsidigt alternativ även för dem som vill ha större hantverksmässig kontroll på sitt färdiga snus.

 

Ska vi då kolla vad som sålde bäst av Lössnus Express 2022?
- Ja, det tycker jag. Jag har själv inte sett den bekräftade listan, så det blir spännande.

 

Swedsnus Lössnus Express Topplista 2022 - Billigt snus i storpack

 

TOPP 5 SWEDSNUS LÖSSNUS EXPRESS 2022

(2021 års placering inom parentes)

 

1. BLEND No.7 - STANDARDMALD (NY)

2. BLEND No.1 - STANDARDMALD (1)

3. BLEND No.5 - MELLANDMALD (3)

4. BLEND No.1 - GROVMALD (2)

5. BLEND No.7 - GROVMALD (NY)

 

 

TOPP 5 SWEDSNUS EXPRESSAROM 2022

(2021 års placering inom parentes)

 

1. SPECIAL (2)

2. ORIGINAL (1)

3. PARÉ (4)

4. LAKRITS (NY)

5. GERANIUM (5)

 

 

Vad har du att säga om 2022-års topplista för Lössnus Express?
- Det är så kul att Standardmald Blend No.7 går raka vägen in på förstaplatsen, trots att den inte började att säljas förrän i maj 2022! Ett fantastiskt kundbetyg.

 

Hur tror du att det kommer sig?
- Vi lade ner en hel del engagemang i både planeringen och själva framtagningen av Blend No.7. Allt för att göra tobakskaraktären i den så välbalanserad som möjligt och för att den skulle fungera lika bra naturligt som med alla de smaksättningar vi erbjuder för Lössnus Express. Så smaken har säkert tilltalat väldigt många kunder, annars skulle de inte fortsätta att köpa den.

 

Fler kommentarer?
- Precis som förra året ser man att svenska lössnusare generellt sett föredrar en ”normal” malningsgrad, vilket även i årets topplista avspeglar sig bland Swedsnus kunder. Att Blend No.5 går in på tredje plats vittnar ju också om vilken härlig spridning vi har bland våra lössnusande kunder när det kommer till vilken tobakskaraktär man föredrar.

 

Vad betyder förändringarna i topplistan för ditt arbete?
- Det uppmuntrar mig faktiskt en hel del. Främst till att kanske se över våra andra tobaksblandningar, men även till att börja fundera på att utöka sortimentet med ytterligare någon Blend. Det vore roligt att kunna erbjuda ett ännu större och bredare utbud av olika tobakskaraktärer i takt med att våra lössnuskunder blir allt fler. För oavsett vad de snusade innan de hittade till Swedsnus, så vill vi ju att de ska kunna hitta ett lössnus hos oss som i sin grundsmak passar just dem så bra som möjligt. Ett bredare utbud är jag dessutom övertygad om att alla Swedsnus befintliga lössnusare skulle uppskatta också. Jag vet att vi har en hel del lössnusentusiaster bland våra kunder som själva blandar våra olika befintliga sorter för att anpassa sitt färdiga lössnus till sin egen preferens, både när det kommer till tobakskaraktär och ibland även malningsgrad.

 

Så, tobaksblandningen är viktig för era kunder?
- Jadå, det tror jag säkert. Kanske inte för alla, men för väldigt många. Jag tror också att allt fler kunder blev uppmärksammade på vilken roll tobaksblandningen har för slutsmaken i och med lanseringen av No.7. Det är ju även en viktig roll i mitt arbete, att kontinuerligt justera och modifiera de befintliga tobaksblandningarna. Tobak är ju ett levande material och skördarna för alla de olika tobakssorter vi använder oss av kan ibland skilja sig lite åt från år till år.

 

Men är det inte aromerna som utgör den stora skillnaden för smaken?
- Aromerna är ju en smaksättning och det är väldigt individuellt hur mycket tillsatt smak du vill ha i ditt lössnus. Vissa föredrar en diskret smaksättning, för att låta tobakskaraktären få mer utrymme, medan andra föredrar en betydligt mer framträdande smaksättning. Oavsett vilket så spelar tobakens grundsmak en hel del roll för slutresultatet. Nyanserade smaker funkar till exempel inte alltid lika bra med en kraftfull, mörk tobaksblandning, om du inte är ute efter en väldigt framträdande tobakssmak. Samtidigt kan en kraftig och framträdande smaksättning dölja tobakskaraktären i en mer balanserad tobaksblandning om du väljer att använda väldigt mycket arom. Men, det finns egentligen inget rätt eller fel, så länge du själv gillar smaken på ditt eget snus. Det är en smaksak helt enkelt …och där kom göteborgaren i mig fram.

 

På tal om aromer, vad säger du om topplistan för Expressaromer?
- Kundfavoriterna från året innan har bara skiftat plats, men det är väldigt roligt att de allra första Expressaromerna som vi lanserade fortfarande ligger kvar som etta och tvåa. Att det uppdaterade Paré-receptet, med sin traditionella Göteborgssmak, letar sig uppåt och in på tredje plats är också glädjande. Sedan är det riktigt häftigt att Lakrits tar sig in på fjärdeplats!

 

Häftigt på vilket sätt?
- Lössnus brukar ju alltid förknippas med traditionella och etablerade smaksättningar. Tillsammans med de tre översta placeringarna är ju även Geranium på femteplats ett bevis för det, då den smaken mestadels paras ihop med traditionellt grov lössnus. Men Lakrits är ju långt ifrån en etablerad smak på lössnusmarknaden. Även om vår Express lakritsarom alltid sålt hyfsat bra, så är det lite unikt att den nu tar sig in framför så många andra klassiska snussmaker. Jag tycker att det är underbart och uppmuntrande att så många kunder vill testa något nytt. Att de vågar gå sin egen väg genom att välja en så okonventionell smaksättning för lössnus som lakrits. Hatten av för dem.

 

Slutligen, någon ”insider information” kring Swedsnus lössnus?
- Tanken på att utveckla och bredda sortimentet med ytterligare en Blend är ju väldigt lockande, men om vi har möjlighet att faktiskt göra det under året som kommer kan jag inte säga i dagsläget. Det är en mängd olika faktorer som över sikt avgör ett sådant beslut. Samtidigt har vi experimenterat med lite annat spännande på lössnusfronten, men det är fortfarande under utveckling, så det vågar jag inte gå in närmare på här...

 

Kan du avslöja något nytt på aromfronten då?
- Ja, där har vi några intressanta saker på gång. Under förra året hade vi ju hoppats på att lansera ett par av Super Dry’s klassiska snussmaker även för Lössnus Express, men det ändrade världsläget och andra omständigheter ställde tyvärr till det, så vi fick lägga det på is tills vidare. Men, jag kan avslöja att vi har en helt ny smaksättning för både Lössnus Express och Portionssnus på gång. Den hoppas vi ha klar för lansering inom en inte alltför avlägsen framtid och vi är säkra på att den kommer att tilltala väldigt många snusare, så håll ögonen öppna.

 

 

Erik Karlsson / Redaktör Snusmagasinet