Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Snusmagasinet

Topplistan 2022 - White Portion

Posted by John 2023-03-28 0 Comment(s) Portionssnus,Swedsnus,Nyheter,Information,

 

Topplistan 2022 - Swedsnus White Portion

 

 

/ Snusmagasinet avslutar sin presentation av förra årets kundfavoriter med den efterlängtade Topplistan för Swedsnus White Portionssnus 2022.

 

Under föregående år gick Swedsnus fabrik verkligen på högvarv för att möta den ständigt ökade efterfrågan på vårt svenska Portionssnus och Lössnus. Allt fler av Sveriges snusare inser fördelarna med att köpa snus i storpack från Swedsnus, vilket är en stolt bekräftelse på vår uttalade målsättning som företag – Att erbjuda Sveriges snusare marknadens mest prisvärda kvalitetssnus.

 

Precis som vid presentationen av de tidigare topplistorna har Snusmagasinet även denna gång fått möjlighet att samspråka med Swedsnus smakansvarige Anders Johansson. Utöver att ge sina personliga kommentarer till listan passar han dessutom på att ge lite ”inside information” om vad väntar på Portionssnusfronten under 2023.

 

Swedsnus Lössnus White Portion Topplista 2022 - Billigt snus på nätet

 

 

Så, Anders, innan vi presenterar topplistan för Swedsnus White Portionssnus 2022, hur skulle du sammanfatta det gångna året för kategorin Portionssnus?
- Med ett enda ord, fantastiskt. Trenden från föregående år håller i sig och allt fler av Sveriges snusare gör Swedsnus till det självklara valet för att köpa snus på nätet.

 

Hur tror du att kommer det sig?
- Som alltid är det först och främst tack vare alla våra trogna kunder och nöjda förespråkare, som låter vänner och bekanta veta att vi finns, som uppskattar våra produkter och gärna berättar att vi är ett prisvärt och riktigt bra snusalternativ. Det gör i sin tur att ännu fler upptäcker Swedsnus och inser det fördelaktiga med att köpa snus i storpack, och så fortsätter det att sprida sig, lite som ringar på vattnet.

 

Är det hela förklaringen?
- Alla våra nöjda kunder är i alla fall den främsta förklaringen, för utan dem skulle vi inte vara där vi är idag, men självklart finns det flera anledningar till att vi har haft en sådan enormt stor tillströmning av nya snuskunder. Vi ska inte underskatta allvaret med det ekonomiska läge som uppstått under det senaste året. Många konsumenter runt om i landet har drabbats hårt av hög inflation, höjda räntor och höjda mat- och elpriser. En hel del snusare har som en konsekvens av det letat efter smartare och mer prisvärda alternativ till att köpa dyrt snus i engångsdosor. I det avseendet utgör ju Swedsnus produkter just ett sådant alternativ, med hög kvalitet och ett brett sortiment av smaker och format. Det finns någonting för alla.

 

Prisvärda storpack i stället för dyrt portionssnus i engångsdosa alltså?
- Ja, precis. Vår White Portion är ju färdig att snusa direkt, vilket allt fler nya kunder inser. I jämförelse med några av de ”lågprisalternativ” i dosa som finns på marknaden så är det ju bara storleken på förpackningen och mängden prillor som egentligen skiljer sig åt, förutom det fördelaktiga priset per dosa så klart. Sedan finns det ju även ett flertal alternativ rent prismässigt för Swedsnus White Portion, lite beroende på vilken typ av portionssnus och vilket format man föredrar på sin prilla. I det bredare sortimentet för portionssnus finns ju också det ännu billigare alternativet i kategorin Super Dry, som är portionssnussatser där man bara tillsätter vatten och som medför möjligheten att enkelt smaksätta sitt eget portionssnus själv. Med andra ord, beroende på hur mycket pengar man vill spara på sitt snusande, så finns det flera goda och prisvärda alternativ hos Swedsnus.

 

Hur mycket portionssnus köper en ”vanlig” Swedsnuskund åt gången?
- Det är väldigt individuellt och varierar naturligtvis. Vi har kunder som köper vad de behöver för en kortare tid framöver och regelbundet fyller på med nytt efter hand. Mer prismedvetna kunder köper ofta flerpack med lite större mellanrum, så att de alltid har ett eget litet lager hemma. Men vi har även många kunder som går ihop, ett gäng kompisar eller arbetskollegor, som regelbundet köper större mängder av våra olika flerpacksalternativ för att på så sätt komma ner så mycket som möjligt i pris och sedan delar på den totala kostnaden. Det sker över hela Swedsnus sortimentet, inte bara för portionssnus, och det är ett smart sätt för många kunder att spara ännu mer pengar på sitt snus.

 

Då är det väl dags att presentera Topplistan för Swedsnus White Portion 2022?
- Ja, kör på! Jag har en aning om hur den kommer att se ut, men har inte sett den bekräftade listan.

 

Swedsnus White Portion Topplista 2022 - Billigt snus i storpack

 

TOPP 5 WHITE PORTIONSSNUS 2022

(2021 års placering inom parentes)

 

1. ORIGINAL (1)

2. SPECIAL (2)

3. PARÈ (3)

4. EXTRA STRONG SPECIAL (5)

5. LAKRITS (NY)

 

 

Inga förändringar i toppen. Kommentarer Anders?
- Med risk för att upprepa mig, men precis som tidigare år är det våra traditionella, ursprungliga smaker, Original och Special som varit med ända från starten, som ligger i topp för portionssnus. De är etablerade bland våra trogna kunder och många som testar vårt snus för första gången provar just någon av dessa, gillar dem och fortsätter därefter att köpa dem. Rent generellt ser det ju ut så på snusmarknaden över lag, traditionella smaker med fin balans mellan arom och naturlig tobakssmak står sig starkt.

 

Något annat av intresse kring listans topp tre?
- Ja faktiskt, för även om Paré ligger kvar på tredje plats så är det sedan receptet uppdaterades den smaksättning som procentuellt sett ökat allra mest i försäljning det senaste året. Vad som inte framgår i listan är att avståndet mellan Paré och Special är betydligt mindre än det mellan Special och Original. Ska bli mycket spännande att se hur listan ser ut nästa år, utan att säga för mycket...

 

Extra Strong Special tar en placering.
- Ja, Extra Strong Special fortsätter att gå starkt framåt, som väntat. Sett till hela snusmarknaden så är det väldigt många av Sveriges snusare som gillar det där lilla extra bettet som en prilla Extra Strong för med sig, och det gäller självklart även för Swedsnus kunder. Ett bevis för det är att om vi haft en Topp 6 lista så hade faktiskt Extra Strong Spacemint tagit sjätteplatsen med ganska så hyfsad marginal.

 

Vad säger du om att Lakrits är ny på listan?
- Roligt! Men inte helt förvånande, då den var ganska nära att ta sig in på listan redan förra året. Det är en kraftfull smak som kanske inte tilltalar alla snusare, men lakritssnus är populärt och personligen tycker jag att vår version är riktigt bra.

 

Något annat du vill tillägga angående själva topplistan?
- Inte om placeringarna på själva topplistan, men så här med facit i hand kan jag ju avslöja att det var väldigt jämt mellan de smaker som inte tog sig in på listan över förra årets kundfavoriter. Med undantag av Extra Strong Spacemint på sjätteplats var det inte särskilt mycket som skiljde de resterande övriga smakerna åt, så vi får väl se hur listan för 2023 kommer att se ut.

 

På tal om 2023, har du någon spännande ”inside information” du kan avslöja om det kommande året?
- Det kommer att komma en ny smak för både portionssnus och lössnus, förhoppningsvis redan till sommaren. Den har varit under utveckling en tid och nyligen blev även de sista detaljerna inför en lansering färdiga. Det är en traditionellt enkel smaksättning och jag är helt säker på den kommer att bli väldigt väl emottagen av våra kunder. Tyvärr har vi inte kunnat hitta ett bra tillfälle för att lansera den ännu, framför allt eftersom vi för tillfället står i begrepp att flytta vår verksamhet, men så snart vi får möjlighet kommer vi att släppa den till försäljning i webbshopen. Vi jobbar även på att ha ytterligare ett par nya smaker i portionssortimentet att erbjuda våra kunder lite längre fram, förhoppningsvis kanske redan till hösten.

 

Swedsnus lämnar alltså de småländska skogarna?
- Ja, det stämmer. Som vi redan tidigare har berättat flyttar vi under våren vår verksamhet, tillbaka mot Swedsnus ursprungliga hemvist runt Göteborgstrakten. Vi har trivts väldigt bra i Småland, men det här är någonting som vi verkligen ser fram emot. Det kommer att ge oss förbättrade produktionsmöjligheter och föra med sig en hel del positiva förändringar som vi räknar med kommer att gynna våra kunder på flera sätt. Som vanligt kan jag inte avslöja för mycket, men personligen har jag stora förväntningar på att det kommer att ge oss goda möjligheter till att fortsätta utveckla våra snusprodukter och att utöka vårt befintliga snussortiment, allt för att fortsätta erbjuda Sveriges snusare marknadens mest prisvärda kvalitetssnus.

 

 

Erik Karlsson / Redaktör Snusmagasinet