Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Snusmagasinet

Ny Tobaksblandning - Blend No.7

Posted by John 2022-05-24 0 Comment(s) Lössnus Express,Swedsnus,Nyheter,Information,

 

Ny Lössnus hos Swedsnus – Blend No.7

 

 

 / Lössnus Blend No.7 - En helt ny tobaksblandning i Swedsnus Express serie. Läs mer om processen bakom och hör vad Swedsnus smakansvarige Anders Johansson har att säga om den.

 

Senast Swedsnus lanserade en ny tobaksblandning för sin serie Lössnus Express snussatser var det med den mellanmalda Blend No.5. Då efterfrågade flera av våra trogna kunder ett lössnus med utpräglat djup och mörk tobakskaraktär i smaken. När Swedsnus den här gången kompletterar utbudet för alla de lössnusare som väljer att köpa sitt snus billigt på nätet, så är anledningen i grund och botten densamma. Våra trogna kunder har hört av sig med önskemål om ett mer allround-alternativ för lössnus och Swedsnus kunder brukar få vad de vill ha.

 

 

Swedsnus smakansvarige, Anders Johansson:

- Med Blend No.7 har vi tagit fram en tobaksblandning för ett välbalanserat lössnus som verkligen funkar i alla lägen. Ett gammalt hederligt svenskt snus, helt enkelt. Det har gott om tobakskaraktär och kraft i smaken, för att fungera med de mer smakrika Expressaromerna, men det är samtidigt avvägt harmoniserat och med lång, mjuk smakavrundning, för att fungera lika bra med de mer nyanserade aromerna.

 

Hur skulle du vilja beskriva den naturella smaken av Blend No.7?

- Jag skulle vilja säga att Blend No.7 har en fyllig och tobaksnära traditionell snussmak, med ett balanserande inslag av mörk tobakskaraktär, för att ge den lite mer attityd. Om man går närmare in i beskrivningen hittar man även lite fruktiga toner som ger den ett visst djup och bidrar till dess mjuka avrundning. Men det finns även naturliga nyanser av lakritsrot, läder, hö och aningen choklad i doft och smak. Jag tycker personligen att den är både spännande och riktigt god.

 

Varför efterfrågade Swedsnus lössnusare en ny tobaksblandning, tror du?

- Av flera olika anledningar. Vi brukar emellanåt stämma av med våra väl insatta och trogna lössnuskunder, men även med snusentusiaster som mer nyligen insett värdet av att köpa snus online i storpack. Den sortens feedback är ovärderlig och ger oss ofta intressanta uppslag. Blend No.5 tillkom ju för att många ville ha ett mörkare lössnus, mer i stil med flera svenska dosklassiker, men på senare tid har det varit allt fler lössnusare som efterfrågat ett mer allround-alternativ. Inte för lätt och inte för mörkt, så då har vi helt enkelt lyssnat på dem och tagit fram Blend No.7.

 

 

Hur gick det till?

- Som sagt, vi stämde av med några av våra trogna kunder och utgick helt enkelt ifrån deras åsikter och funderingar. Sedan testade jag mig fram under en tid och gjorde ett par olika tobaksblandningar innan vi slutligen kontaktade vår förträffliga smakpanel för en avgörande provning. Det roliga var, att när smakpanelen fått smaka de olika alternativen så var alla helt eniga direkt. Blend No.7 var i särklass bäst.

 

Höll du med dem?

- Ha, ha, ha! Ja, det gjorde jag. De andra två tobaksblandningarna vi testade var också väldigt bra, men No.7 var även min favorit, så jag var självklart mycket nöjd med smakpanelens positiva respons.

 

Kommer Blend No.7 i samma förpackningsstorlekar som de övriga?

- Jadå, det gör den. Den kommer att finnas som lössnussats i storlekarna 20 dosor och 40 dosor, den senare både som burk och miljösmart refill förpackning. Vi kommer även att göra ett startpack med 10 dosor lössnus.

 

Hur tror du att Blend No.7 kommer att tas emot av Swedsnus kunder?

- Alla våra blandningar har ju sina egna särskilda egenskaper och alla tre är bra, men om jag var tvungen att välja mellan dem måste jag nog hålla No.7 som personlig favorit ändå. Så jag både hoppas och tror att våra kunder kommer att gilla den precis lika mycket som jag!

 

 

Erik Karlsson / Redaktör Snusmagasinet