Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Snusmagasinet

Swedsnus Nya Whiskysmak

2022-02-09 0 Comment(s) Portionssnus,Lössnus Express,Swedsnus,Nyheter,Information,

 

Ny Whiskysmak hos Swedsnus!

 

 

 / Swedsnus har skapat en helt ny whiskysmak för att ersätta den tidigare. Läs mer om hur det gick till och om inspirationen till smaken ifrån Skottlands vindpinade whisky-ö Islay.

 

Skotsk whisky är något som vi svenskar är nästan lika bra på som svenskt snus. Kunskapen och intresset för den ädla drycken är så pass stort i vårt avlånga land att det till och med imponerar på skottarna själva. De senaste decennierna har Sverige därför blivit något av ett testland för nya lanseringar och koncept från skotska whiskyproducenter – För om vi svenskar gillar det kommer de flesta andra runt om i världen att göra det också! Vad kan då passa bättre än ett genuint svenskt snus generöst smaksatt med äkta skotsk single malt whisky?

 

 

 

Uppgradering med experthjälp.

 

När det så blev dags att uppgradera Swedsnus gamla trotjänare till whiskysmak var vi därför inte sena med att ta hjälp av ett litet men väl insatt gäng entusiastiska whiskyexperter och snusare runt om i landet för att få till en riktigt god ny whiskysmak för att överträffa den tidigare. Merparten av utvecklingsarbetet med den nya smaken skedde i Swedsnus egen fabrik, varefter omständigheter och restriktioner ledde till att vi tillsammans med vår utspridda expertgrupp via videolänk testade allt snus tillsammans online, tills vi slutligen enhälligt kunde enas om en klar favorit med en smak som funkade precis lika utmärkt för Swedsnus portionssnus som för Swedsnus Express lössnus sats.

 

 

Rökig inspiration från Islay.

 

Precis som med föregångaren har Swedsnus nya whiskysmak sin förebild i den traditionellt torvrökiga och karaktäristiska whiskyn ifrån ön Islay på den skotska västkusten. Och precis som den tidigare whiskysmaken är även den nya smaksatt med äkta single malt whisky från destilleriet Laphroaig, erkänt och uppskattat världen över för sin unika smaksammansättning och lagerhusens direkta närhet till Atlantens saltstänkta kuster.

 

 

 

Då Swedsnus tidigare whiskysnus främst förmedlade en tydligt rökig smak, med tonerna av whisky förpassade till bakgrunden, ville vi med den nya smaken vända på det förhållandet och istället ta fram mer av den äkta karaktären av single malt whisky. Förutom att ta fasta på de smaktoner av trä, som så ofta återfinns i single malt whisky lagrad på ekfat som tidigare innehållit bourbon, ville vi också locka fram den fruktiga sötma och fyllighet som ofta följer med whisky lagrad på sherryfat. Därför valde vi att byta ut den bourbon-lagrade whiskyn från Laphroaig, som vi tidigare smaksatt snuset  med, mot en annan variant av Laphroaig som även lagrats på sherryfat. 

 

Tillsammans med vårt genuint hantverkstillverkade snus gjort på tobak av högsta kvalitet, blev resultatet en mycket harmonisk och finstämd upplevelse där smaken av single malt whisky tydligt framträder. De mildare röktonerna balanserar väl med den naturliga smaken av vår noga utvalda tobak och fruktiga sherrytoner med aningen sötma, samt nyanser av mörk choklad, bidrar med en kompletterande fyllighet till den totala smakupplevelsen som avrundas med diskreta toner av cederträ.

 

 

 

 

Det är med ett stort mått av stolthet och sann glädje som vi därför kan konstatera att man hos Swedsnus.nu från och med nu kan hitta billigt snus i storpack, eller arom för smaksättning för den som gör eget snus, med en nyanserad och fyllig smak av äkta skotsk single malt whisky. Skottarna kan lita på oss svenskar när det kommer till god smak.

 

 

I vår serie "En Smak av Snus" tar vi upp fakta, anekdoter och historia rörande olika traditionella smaksättningar för svenskt snus. Där kan den som vill göra en mer ingående smakresa i whiskyns fotspår: 

 

I den första delen om whisky som snussmak hittar man lite intressant fakta om whiskyns ursprung och historia. Läs del 1 här.

 

I den andra delen tittar vi närmare på vad whisky är, dess tillverkning och hur whiskyns smaker utvecklas. Läs del 2 här.