Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Snusmagasinet

Smart Ny Refill-Förpackning

2019-04-17 0 Comment(s) Portionssnus,Lössnus Express,Swedsnus,Information,

 

Smart Ny Refill-Förpackning

 

 

/ Nu lanserar vi på Swedsnus en ny smart förpackning för vårt snus! Swedsnus REFILL-PÅSAR. Dessa finns att köpa med både 1000 portionspåsar, motsvarande 50 dosor portionssnus och som Express lössnussats som ger 1,5 kg färdigt lössnus, motsvarande 40 dosor lössnus. Med samma rikliga innehåll som våra klassiska snusburkar kan vi på så sätt fortfarande erbjuda alla våra kunder samma låga dospris när man handlar hos oss och köper sitt snus online.

 

 

Ett nytt grepp

 

Trots höjd snusskatt tre år i rad och en kraftigt försvagad krona, som gjort priset på råtobak dyrare, har vi på Swedsnus gjort allt vi kunnat för att behålla våra låga priser, samtidigt som vi målmedvetet jobbat för att inte bara bevara vår höga kvalitet på snuset, utan ytterligare höja den. Till skillnad ifrån många av våra konkurrenter, som genom åren tagit för vana att minska på innehållet för att slippa höja priset, så valde vi helt enkelt att ta ett nytt grepp på problemet istället – Vi skapade en enklare och billigare förpackning! Vi kan därför med stolthet nu introducera våra REFILL-PÅSAR till samma låga pris som den tidigare burken, vars pris vi så småningom kommer att justera. Vi har valt att kalla påsarna för REFILL, även om de nya påsarna fungerar alldeles utmärkt för förvaring. Men, för våra lössnusande kunder kan det dock vara enklare att förvara sitt färdiga lössnus i den tidigare burken efter beredning. Den enda egentliga skillnaden, förutom förpackningen, är att de nya påsarna inte kommer att innehålla någon tomdosa. Vår erfarenhet säger oss dock att de flesta snusare sällan lider brist på tomdosor, men skulle behovet av ytterligare tomdosor uppstå, så finns även sådana att köpa till ett fördelaktigt pris i vår butik på nätet.

 

Tradition och nytänkande

 

Under årens lopp har Swedsnus alltid haft miljön i åtanke vid utformningen av sina förpackningar och produkter. En av anledningarna till att börja skapa snus som storpack var för att minska den stora plaståtgång som krävs för att paketera såväl lössnus som portionssnus i traditionella snusdosor. Tanken på att en dosa som innehåller omkring 20 portioner snus skulle vara förbrukad bara för att snuset tagit slut kändes lite märklig. Så vi resonerade kring problemet och ställde oss själva frågan, varför inte återanvända snusdosan, precis som man gjorde förr i tiden, då man köpte sitt snus i lösviktspaket och därefter fyllde sin egen dosa efter behov? Dessutom var det för oss även ett praktiskt sätt att hålla ner priset för våra kunder. Som snuskonsument är det annars enkelt att tro att man bara betalar för själva innehållet, när sanningen är den att producenter av snus i snusdosor självklart lägger på kostnaden för såväl dosa som etikett till slutpriset för konsumenten.

 

Ett bättre miljöval

 

Även om Swedsnus burkar redan idag utgör ett av de mest prisvärda och bästa miljövalen på snusmarknaden, så kommer vår nya REFILL-PÅSE med samma låga pris per dosa att resultera i en ännu lägre miljöpåverkan. Burken innehåller förvisso bara 160 gram plast medan vår REFILL-PÅSE endast innehåller 35 gram plast!

 

Räknar man lite på det märker man snart att det gör en mycket stor skillnad. Om du som en Swedsnus "normalsnusare", som snusar omkring en dosa per dag, väljer vår nya REFILL-PÅSE istället för burken, så besparar du miljön nästan 1,5 kg plastavfall om året! De som fortfarande köper samma mängd snus fast i plastdosa, skulle bespara miljön ca. 7 kg plastavfall per år genom att istället köpa Swedsnus REFILL-PÅSE!

 

Oavsett vilket är vi även övertygade om att våra förståndiga kunder dessutom återvinner det förhållandevis lilla plastavfall som våra produkter medför. På så sätt bidrar vi inte bara till att minska plastavfallet i världen – Vi hjälps även åt att hålla nere produktionen av nytillverkad plast.

 

Taggar: Nyhet