Swedsnus använder cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du användandet. Läs mer här.

Snusmagasinet

Topplista 2021 - Swedsnus Lössnus & Super Dry

Posted by John 2022-03-21 0 Comment(s) Portionssnus,Lössnus Express,Swedsnus,Nyheter,Information,

 

Topplistan 2021 - Swedsnus Lössnus & Super Dry

 

 

/ Snusmagasinet presenterar 2021 års kundfavoriter och fortsätter med topplistorna för Lössnus Express och Super Dry Portion.

 

Swedsnus smakansvarige Anders Johansson ger även här sina personliga kommentarer till listorna samtidigt som han delar med sig av lite ”insider” information om vad Swedsnus kunder har att se fram emot på snusfronten under 2022. Och så passar han på att avslöja en riktigt stor nyhet för Lössnus Express.

 

Swedsnus Express Lössnus & Super Dry Portion Topplista 2021 - Billigt snus på nätet

 

 

Innan vi presenterar topplistorna, Anders, har du någonting att säga om året som gått för dessa produkter? Låt oss börja med Swedsnus Lössnus Express.
- Intresset för Swedsnus Lössnus Express har verkligen varit enormt! Väldigt många lössnusare har fått upp ögonen för våra produkter under det gångna året. Som tidigare sagts, så inser allt fler svenska snusare fördelen med att köpa snus i storpack, och det gäller inte minst för dem som snusar lössnus, där priset per dosa är mycket högt i vanliga butiker.

 

Så, ligger det fördelaktiga priset bakom det ökade intresset?
- Ja, till viss del kan det kanske vara så, åtminstone till en början, men vi ska inte underskatta snusets höga kvalitet. Det är ju en helt unik produkt som man själv enkelt kan bestämma både smak och konsistens på. Jag tror att många blir väldigt positivt överraskade när de testar den för första gången. Annars skulle vi inte ha så många troget återkommande och nöjda kunder som i sin tur berättar om den för vänner och bekanta. Det är nog den främsta anledningen till det ökade intresset.

 

Och när det kommer till Swedsnus Super Dry?
- Ja, vad ska man säga? Vilken otrolig succé Swedsnus Super Dry har blivit! Vi hade kanske förväntat oss att det skulle finnas ett visst intresse för dessa prillor inom marknadssegmentet för ”gör egen portion”, men att det skulle bli en sån fantastisk framgång var vi ärligt talat nog inte riktigt beredda på.

 

Hur tror du att det kommer sig?
- Jag tror att det finns flera anledningar. Men främst tror jag att det beror på att det är en riktigt bra produkt som man superenkelt kan bereda och smaksätta själv. Vi använder samma fina premiumtobak som i vårt vanliga portionssnus och har tagit fram en välbalanserad och god tobaksblandning som dessutom är nikotinmässigt potent. Sedan ska vi inte underskatta det fördelaktiga priset även här.

 

Swedsnus Lössnus Express Topplista 2021 - Billigt snus i storpack

 

TOPP 3 SWEDSNUS LÖSSSNUS EXPRESS 2021

 

1. STANDARDMALD BLEND No1

2. GROVMALD BLEND No1

3. MELLANMALD BLEND No5

 

TOPP 5 SWEDSNUS EXPRESSAROM 2021

 

1. ORIGINAL

2. SPECIAL

3. NATURELL

4. PARÉ

5. GERANIUM

 

 

Kommentarer Anders Johansson?
- Man skulle kunna säga att det här är en självklar lista när det kommer till Swedsnus lössnus. Även bland Expressaromerna är det våra välbalanserade traditionella smaker Original och Special som ligger i topp.

 

Självklar på vilket sätt?
- Om man ser till svenska lössnusare så föredrar man generellt en ”normal” malningsgrad på sin prilla. Rent statistiskt så snusar färre grov- eller finmald lössnus, vilket avspeglar sig även bland Swedsnus kunder. Med det sagt så finns det naturligtvis många som föredrar lite grövre eller finare lössnus, så vi tycker att det är viktigt att även dessa sorter finns representerade i vårt utbud. Samtidigt ska tilläggas att Grovmald Express är det lössnus som ökat mest i försäljning rent procentuellt under 2021.

 

Något annat av intresse?
- Jättekul att se att vårt uppdaterade Parérecept har letat sig in på smaklistan även här. Och att Geranium knep femteplatsen!

 

Hur tror du att det kommer sig?
- Framförallt tror jag att många av våra lössnuskunder som ursprungligen snusat 'ett grovt lössnus ur bruna dosor' har fastnat för kombinationen av vår Geraniumarom och vår Grovmald Express. Där finns det vissa likheter, så att säga... Samma gäller för ingredienserna i den historiska smaken ifrån Göteborg. Det är en känd smak som har många anhängare och vi bidrar med ett väldigt bra alternativ.

 

Och varför tror du att Naturell ligger så högt som på tredje plats?
- Det är glädjande att många av våra lössnuskunder, som kanske föredrar en ren och naturlig tobakssmak, har insett att slutresultatet blir ännu bättre med Naturell Expressarom. Förutom att diskret boosta den naturliga tobakssmaken med lite rök, så hjälper det till att binda ihop lössnuset och fungerar fuktighetsbevarande, vilket ger snuset längre hållbarhet.

 

Någon ”insider” information till våra kära lössnusare?
- Ja, en riktigt stor nyhet till och med. Det kommer en helt ny tobaksblandning för Lössnus Express, troligen redan innan sommaren. Den kommer att komplettera de existerande Blend No1 och No5, och på så sätt utöka kundernas valmöjligheter när det kommer till tobakskaraktär. Sedan kommer vi under 2022 även att lanseras en del smaknyheter. Vi följer samma spår här som på portionssidan, med att ta fram Expressaromer för Genial och Åttan utifrån de storsäljande ”Klassiska Snussmaker” som finns som aromer för Super Dry. Det är väldigt många lössnuskunder som hört av sig till oss med just det önskemålet, och eftersom vi lyssnar på våra kära kunder så ordnar vi självklart det åt dem.

 

 

Swedsnus Lössnus Express Topplista 2021 - Billigt snus i storpack

 

TOPP 5 SWEDSNUS SUPER DRY 2021

 

1. FAT BOY

2. BUSTER

3. NOTCH

4. FAT BOY DARK

5. BUSTER DARK

 

TOPP 5 SWEDSNUS SUPER DRY AROM 2021

 

1. ÅTTAN

2. GENIAL

3. GERANIUM

4. PARÉ

5. BERGAMOTT

 

 

Några kommentarer till listan Anders?
- När det kommer till Super Dry är även det här en ganska förväntad lista tycker jag. Fat Boy ger en mycket snus för pengarna och har varit med längst. Lite intressant att de rena naturella smakerna dominerar och att Notch går in på en tredjeplats.

 

Vad är det då som skiljer de olika Super Dry sorterna åt?
- Egentligen är det bara storleken på prillorna och mängden snus i dem som skiljer sig åt. Snuset i dem är detsamma. Buster är riktigt tjock och fyllig, Fat Boy är mer standard sett till förhållandet mellan en vanlig portionssnus och mängden nikotin som avges, medan Notch är lite mer diskret, då den är lite tunnare och påsen är aningen kortare.

 

Och Super Dry Dark?
- Super Dry Dark har en rökig ton i grunden. Tanken var egentligen att släppa Fat Boy Dark först, lite som en testballong, eftersom den marknadsledande prillan var kryddad med röksmak. Men, så bestämde vi oss ganska sent för att testa med en annan slags tobaksblandning för Dark och eftersom Fat Boy ändå redan var klar, så valde vi istället att lansera den först.

 

Vad kan du säga oss om aromerna till Super Dry?
- Roligt att det är våra omåttligt populära ”Klassiska Snussmaker” som toppar, trots att flera av dem inte varit med särskilt länge. Det var dock riktigt jämt kring femteplatsen mellan Bergamott och Special, Lakrits och Original. Jag tror att det sammantaget har att göra med pris och prestanda. Det är svårt att slå ett prisvärt och kvalitativt sett riktigt bra snus som Super Dry i kombination med aromer som bygger på ingredienser från klassiskt etablerade svenska snussmaker. Ur det perspektivet är Super Dry i min personliga mening ett oslagbart alternativ.

 

Någon ”insider” information kring Super Dry?
- Vi har ju utvecklat och pushat Super Dry ganska hårt under det gångna året, så fokus kommer åtminstone under första halvåret att ligga på portions- och lössnusdelen. Men vi har ju några portionssmaker som ännu inte lanserats som aromer för Super Dry, framförallt den nya Whiskysmaken och enbär, så dessa ligger väl närmast till hands i dagsläget. Sedan händer det ju alltid intressanta saker i smaklabbet, så vem vet vad som väntar framåt hösten...

 

 

 

Erik Karlsson / Redaktör Snusmagasinet